2022-05-03 10:48:05• hírek • Bede Emőke

Idén az ortopédiát támogatta a szatmári Rotaract

A Rotaract Club Egyesület szatmári szervezete átadta a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház ortopédiai osztályának a télen zajló jótékonysági akció során befolyt adományokból megvásárolt orvosi eszközöket.

Mint a szerkesztőségünknek küldött közleményből kiderül, a szervezet 2021-ben a koronavírus okozta nehézségek ellenére is megszervezte az immár hagyománynak számító, „Egy bögre boldogság” nevű karitatív akciót, s az ennek köszönhetően befolyt összegből egy infúziós fecskendőpumpát és ez életjeleket figyelő monitort sikerült beszerezni. A berendezéseket dr. Virgil Anitas szakorvos és Violeta Domide főnővér vették át.


A Rotaract Club Egyesület ezúton is köszöni mindazok nagylelkű szatmáriak hozzájárulását, akik adományaik révén lehetővé tették, hogy ebben az évben is sikerüljön támogatni a szatmári kórházat. „Úgy véljük, hogy ezekkel az akciókkal tartozunk a közösségünknek, ezért a következő időszakban egy sor olyan eseményt szervezünk és valósítunk meg, melyeknek célja ugyanaz – együtt jót tenni!” – írja a szervezet.


A Rotaract Club Egyesület helyi szervezete 2014-ben a neonatológiát támogatta egy bilirubinszint-mérővel, egy évvel később pedig a szülészeti osztály kapott egy vadonatúj kardiotokográfot. 2016-ban két osztályt, a gasztroenterológiát és az intenzív osztályt is sikerült adományokkal támogatni, 2017-ben a sebészeten volt a sor, 2018-ban pedig ismét az újszülöttosztály következett, mely ez alkalommal egy, a beutalt babák megfigyelésére alkalmas rendszerrel gazdagodott. Egy évvel később az urológia kapott egy értékes eszközcsomagot, a koronavírus első évében, 2020-ban pedig gyorstesztekkel segítették az egészségügyi személyzet munkáját.




 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: